Garantia produselor

Garantia produselor

BestWatch.ro, in calitate de vanzator al produselor, ofera garante produselor cumparate de catre tine atat prin intermadiul companiei care administreaza siteul cat si prin partenerii nostrii cu care colaboram.

Te rugam sa iei la cunostinta dispozitiile prezentului Certificat de Garantie si sa pastrezi factura de achizitie, pentru eventuale reclamatii privind lipsa de conformitate a produsului.
Te rugam sa consulti semnificatia pictogramelor, pentru a identifica modalitatile de intretinere/ curatare specifice fiecarui tip de produs. In conditii normale de utilizare, produsele sunt garantate pentru orice defect de fabricatie pe toata perioada lor de garantie.

Pentru acordarea garantiei te rugam sa consulti si sa respecti instructiunile de curatare si intretinere specifice fiecarui produs.
Garantia nu este aplicabila si BestWatch.ro nu poate fi facut raspunzator in niciun fel de defectele care pot aparea din cauza:
- procesului de curatare/ intretinere care nu respecta instructiunile specifice fiecarui produs, indicate conform celor de mai sus;
- depozitarii sau utilizarii produselor in conditii de umiditate; exceptie fac ceasurile marcate cu inscriptia "rezistent la apa"/ "water resistant" si o valoare a acesteia care corespunde unei activitati detaliata mai in josul paginii;
- decolorarii ca urmare a expunerii la soare sau alte surse puternice de caldura;
- repararii sau modificarii facute de persoane neautorizate;
- uzurii normale a produsului;
- utilizarii in conditii improprii, incorecte, de catre consumator, altele decat cele pentru care produsul a fost proiectat.

BestWatch.ro acorda consumatorului o garantie legala de conformitate potrivit prevederilor Legii nr. 449/2003 privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora si cu cele ale Ordonantei de Guvern nr. 21/1992 privind protectia consumatorului.

BestWatch.ro asigura pentru produsele vandute din categoria - ceasuri dama, ceasuri barbatesti, ceasuri copii, o perioada de garantie legală de conformitate de 24 (douazecisipatru) de luni care incepe sa curga de la data livrarii produselor, pentru deficiente neimputabile consumatorului, cu conditia respectarii recomandarilor de utilizare si intretinere.

In cazul neconformitatii produsului, consumatorul are dreptul de a solicita BestWatch.ro repararea produsului, inlocuirea acestuia sau (in cazul in care reparatia este imposibila), dupa caz, restituirea contravalorii aferente produsului. In cazul unei reclamatii, BestWatch.ro poate repara produsul, inlocui cu unul identic sau, daca acesta nu este disponibil in stoc, cu un alt produs, cu posibilitatea platii sau restituirii unei diferente de pret.

Daca BestWatch.ro constata ca produsul nu poate fi reparat, va proceda la inlocuirea acestuia. In cazul in care produsul nu este disponibil, iar consumatorul nu doreste inlocuirea produsului defect cu un alt produs, BestWatch.ro va rambursa consumatorului contravaloarea produsului, in termen de maxim 14 (paisprezece) zile calendaristice de la data primirii reclamatiei scrise si a produsului in cauza.

Deteriorarile produselor, cum ar fi, de exemplu: zgarieturile, petele, rupturile care nu au fost aduse la cunostinta BestWatch.ro in momentul receptionarii produsului de catre consumator, in vederea acordarii garantiei, nu sunt acoperite de garantie.

Interventiile neautorizate asupra produsului, nerespectarea instructiunilor de intretinere si curatare, precum si utilizarea acestuia in alte conditii decat cele pentru care a fost conceput conduc la anularea garantiei.
Folosirea excesiva, anormala, ingrijirea necorespunzatoare sau lipsa ei, neglijenta, utilizarea necorespunzatoare duc la pierderea garantiei.

Garantia acordata nu acopera deficientele produsului cauzate de actiuni/inactiuni precum: activitati sportive, profesionale, casnice, transport, manipulare, depozitare, purtare, pastrare, intretinere, interventii neautorizate de catre cumparator sau alte persoane neautorizate, incalcarea termenilor si conditiilor prezentului document, expunerea produsului la variatii bruste de temperatura si/sau umiditate, la contactul cu medii distructive precum: praf, fum, abur, solventi, adezivi, acizi, saruri, produse cosmetice sau produse de curatare cu actiune distructiva, clor sau substante care contin clor - inclusiv continut in apa curenta sau in apa de piscina, ploaie acida, campuri electrostatice sau electromagnetice - cum ar fi cele generate de boxele audio, telefoanele mobile, computere, televizoare, frigidere, etc., uzura, expunerea prelungita a ceasului la temperaturi din afara intervalului in care acesta poate functiona normal (5°C ÷ 35°C); setarea datei ceasului in intervalul orar 09.00 pm ÷ 03.00 a.m. in care este posibila deteriorarea mecanismului, mentinerea bateriei in stare consumata in interiorul ceasului si nesolicitarea schimbarii acesteia atunci cand apar primele semne de functionare anormala.

Prin astfel de actiuni/inactiuni asupra produsului se pot produce deficiente functionale si/sau structurale acestuia precum: pori, fisuri, zgarieturi, corodari, decolorari, deformari, ruperi, desprinderi, etc.
Geamurile ceasurilor trebuie ferite de contactul cu: materiale dure, obiecte ascutite, suprafete rugoase si socuri mecanice pentru a preveni zgarieturile si deteriorarea.
Pentru a beneficia de garantia acordata si pentru a se putea bucura de folosinta indelungata a produsului, Cumparatorul trebuie sa asigure indeplinirea termenilor si conditiilor prezentului document

Instructiuni de utilizare si intretinere

Nu incerca sa desfaci carcasa sau sa scoti capacul ceasului.
Finisajele vopsite se pot decolora sau sterge la presiune puternica, frecare pe termen lung, zgariere. Frecarea cauzata de anumite conditii (forta externa frecventa, frecare continua, impact etc.) poate duce la decolorarea componentelor colorate.
Foloseste un material textil moale pentru a sterge orice urme de murdarie, transpiratie, apa sau alte materii, de pe carcasa si curea. In niciun caz nu curata ceasul folosind substante volatile. Daca planuiesti sa nu utilizezi ceasul pentru o perioada indelungata de timp, sterge-l de orice urma de murdarie, transpiratie si umezeala si depoziteaza-l intr-un loc uscat.
Evita expunerea ceasului la temperaturi extreme. Temperaturile extreme pot face ca ceasul sa o ia inainte sau sa ramana in urma, sa se opreasca sau sa functioneze defectuos. Ceasurile sunt proiectate in asa fel incat sa reziste la impacturi aparute in urma utilizarii zilnice normale sau a unor activitati lejere. Cu toate ca ceasul a fost creat de asemenea maniera incat sa reziste la purtarea normala, este recomandat sa eviti scaparea ceasului sau purtarea neadecvata.

Evita depozitarea ceasurilor in apropierea unor dispozitive ce reprezinta surse de energie electrostatica.
Expunerea la o sursa puternica de energie electrostatica poate cauza afisarea eronata a orei si poate aduce daune unora dintre componente. Indicatoarele ceasurilor analog si a celor mixte (analog-digitale) sunt miscate de catre un motor ce utilizeaza forta magnetica. Atunci cand un astfel de ceas se afla in apropierea unui dispozitiv ce emite un magnetism puternic (boxe audio, telefon mobil etc.), magnetismul emis de acesta poate cauza afisarea gresita a orei.
Nu permite ca ceasul sa intre in contact cu dizolvanti, solventi, benzina, ulei sau grasimi, sau orice produse cu curatat, adezivi, vopsele, medicamente sau produse cosmetice care contin aceste tipuri de ingrediente. In cazul contactului, carcasa, cureaua de cauciuc, cureaua de piele sau alte componente se pot decolora sau strica. Ori de cate ori ceasul intra in contact cu aceste substante, sterge-l imediat cu un material textil uscat si moale.
Cu toate ca otelul inoxidabil folosit la fabricarea ceasurilor este rezistent la ruginire, rugina se poate forma daca ceasul nu este curatat atunci cand se murdareste.
Persoanele cu piele sensibila pot prezenta iritatii ale pielii atunci cand poarta un ceas. Aceste persoane trebuie sa mentina extrem de curata cureaua de piele sau cauciuc sau sa treaca la o bratara metalica. Daca iti apare o iritatie, indeparteaza ceasul de la mana si contacteaza un dermatolog.

Evita purtarea ceasului in conditii de umiditate, cu exceptia cazului in care ceasul este rezistent la astfel de conditii.
Ceasurile care nu sunt inscriptionate cu "water resist" sau "water resistant" nu sunt rezistente la apa si trebuie ferite de orice tip de umiditate. Chiar daca ceasul este rezistent la apa, evita sa porti ceasul in timp ce faci baie sau in zone in care se folosesc detergenti (sapun, sampon, etc). Astfel de conditii pot reduce rezistenta la apa a ceasului.
Daca ceasul a fost expus la apa sarata, clateste ceasul cu apa de la robinet pentru a indeparta depunerile de murdarie si sare si sterge-l cu un material moale uscat.
Pentru ceasurile rezistente la apa ce vin echipate cu bratari de piele, asigura-te ca ai uscat bine bratara in cazul in care aceasta s-a udat. Purtarea indelungata pe mana a unui ceas cu bratara uda, poate reduce durata de viata a bratarii si poate produce decolorarea ei. De asemenea, poate cauza si iritatii ale pielii.

Reguli de baza la intretinerea ceasurilor

Coroana de reglare a orei trebuie sa stea tot timpul inchisa, fiind actionata numai in momentul reglarii orei. Asigurati-va ca butoanele cronografului si coroana sunt infiletate si inchise, etanseitatea fiind garantata la contactul cu apa. Daca unul din aceste orificii este deschis, etanseitatea ceasului este afectata.
Ceasurile din categoria water resistant sunt rezistente la apa, dupa cum este mentionat in tabelul de mai jos ale carui indicatii va rugam sa le respectati:


Rezistenta
la apa
Contact accidental
cu apa
Dus Inot la
suprafata
Scufundari
neprofesionale
Scufundari
profesionale
Folosirea butoanelor
sub apa
- Nu Nu Nu Nu Nu Nu
WR Da Nu Nu Nu Nu Nu
WR 30m - 3 ATM -
3 Bar - 100 ft
Da Nu Nu Nu Nu Nu
WR 50m - 5 ATM -
5 Bar - 165 ft
Da Da Nu Nu Nu Nu
WR 100m - 10 ATM
- 10 Bar - 330 ft
Da Da Da Da Nu Nu
WR 200m - 20 ATM
- 20 Bar - 660 ft
Da Da Da Da Nu Nu
WR peste 200m - 20 ATM -
20 Bar - 660 ft
Da Da Da Da Da Nu


IMPORTANT: Produsul trebuie folosit in intervalul de temperatura 5-35 grade Celsius

In cazul in care aveti de trimis un produs la service va rugam sa completati campurile de mai jos iar in cel mai scurt timp veti primi pe mail informati despre procedura ce trebuie urmata.
Informatii produs si problema semnalata