+40 729 126859
Ceasuri de mana la cele mai mici preturi!

Stiati ca…? 9 lucruri interesante despre ceasuri

14/04/2016
de catre BestWatch.ro Romania

Ceasul este o bijuterie care impodobeste incheieturile multor oameni in fiecare zi a vietii lor. Elegant, precum si functional, un ceas de dama sau un ceas barbatesc bine conceput, adauga o nota de eleganta la aproape orice tinuta. Cu toate acestea, avand in vedere ca este atat de omniprezent in lumea modei, este surprinzator cat de putine lucruri stiu majoritatea oamenilor despre ele. Deci, pentru a ajuta la remedierea aceastei probleme, vom pasi in taramurile istoriei pentru a va face cunoscute cele mai interesante lucruri despre ceasuri, pe care, probabil, nu le-ati stiut.

1. Cel mai vechi exemplu cunoscut de oameni care masurau timpul poate fi gasit in Egiptul Antic. Cadranele solare sunt o metoda surprinzatoare si precisa de a spune timpul. Ora este descifrata observand modul in care umbrele cad pe cadranul solar in diferite momente ale zilei.

2. Ceasul de buzunar a devenit popular in timpul dinastiei Tudor, mai ales in timpul domniei regelui Henric al VIII-lea. Ceasurile in acel moment erau atat de mari si greoaie incat oamenii le purtau de multe ori in jurul gatului.

3. Ceasul a fost inventat de un om pe nume Patek Philippe, in 1868. Acesta a fost vandut la Christies pentru enorma suma de 3,1 milioane $ in luna mai a anului 2008.

4. Ceasurile de mana moderne, cum ar fi cele disponibile in colectia Shinola pentru barbati, nu au devenit populare pana in timpul Primului Razboi Mondial. Inainte de aceasta, ceasul a fost considerat a fi o bijuterie feminina. Pentru prima data in istorie, soldatii purtau ceasuri in jurul incheieturilor lor, mai degraba decat la gat. Aceasta modificare simpla a fost geniala, deoarece a permis oamenilor sa verifice timpul, fara folosirea mainilor.

5. Un barbat pe nume Dimitroff Petroff a inventat ceasul digital. Acesta a lucrat ca inginer pentru NASA.

6. In mod surprinzator, ceasurile mecanice sunt de fapt mai putin precise decat cele cu miscari din cuart. Acesta din urma a fost introdus pentru prima data in 1969.

7. Ceasurile, atunci cand sunt afisate in magazine, sunt de multe ori pre-setate pentru a afisa ora 10:10. De ce? Este destul de simplu:, atunci cand sunt afisate, in acel moment limbile ceasului seamana cu o fata zambitoare. Acest lucru ajuta la cresterea starii de spirit a clientului, incurajandu-l subliminal sa faca o achizitie.

8. Unul dintre cele mai ravnite branduri de ceasuri, Rolex, este renumit pentru a fi capabil sa faca fata chiar si celor mai extreme conditii. Celebrul Sir Edmund Hillary a purtat un astfel de ceas in timpul Expeditiei britanice Himalaya, in 1953, fiind primul care a ajuns pe culmile muntelui Everest. 7 ani mai tarziu, in 1960, Marina SUA a trimis un submarin de 10.911 de metri sub nivelul marii. Din curiozitate stiintifica, au atasat un ceas Rolex la exteriorul navei. Incredibil de crezut, insa ceasul a ramas intact, fara a-si pierde precizia nici macar cu o secunda.

9. Unul dintre cele mai scumpe ceasuri vandute vreodata a fost proiectat de Patek Philippe si a ajuns la o uimitoare licitatie de 5,7 milioane $, in 2010.

Comment-uri

Super.am cautat ceva asa mai special cu greu am dat de un site din noroc am luat un ceas fossil auriu frumos pe ceasde.ro